Μαραθώνιος Εμπλουτισμού για την Μόδα

Η εταιρία PostScriptum σε συνεργασία με το Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα και την ΕΕΛΛΑΚ πραγματοποίησε τη δράση «Μαραθώνιος Εμπλουτισμού της Βικιπαίδειας για την Ελληνική Μόδα και τις Ελληνικές Τοπικές Ενδυμασίες με επίκεντρο τις Συλλογές του Ιδρύματος» στο πλαίσιο της υλοποίησης του προγράμματος ΕΣΠΑ «Το ΠΛΙ στην ψηφιακή εποχή» συνεργασία με την εταιρία CITE.

Η δράση, που απευθύνθηκε σε διδάσκοντες και φοιτητές διαφόρων πανεπιστημιακών τμημάτων (θεατρολογίας, κοινωνιολογίας, ιστορίας, λαογραφίας κλπ.), επιμελητές μουσείων μόδας και ενδυμασίας, ιστορικούς της ενδυμασίας, λαογράφους, «bloggers» μόδας και κάθε ενδιαφερόμενο, έχει ως στόχο τον εμπλουτισμό της Ελληνικής Βικιπαίδειας -και ενδεχομένως και της αγγλόφωνης Wikipedia- με λήμματα που αφορούν την ελληνική τοπική ενδυμασία και την ελληνική μόδα διαχρονικά.

Υλοποιήθηκε δε με τη συμμετοχή και εποπτεία μελών της ελληνικής Βικιπαίδειας και των επιμελητών του Πελοποννησιακού Λαογραφικού Ιδρύματος για να συζητήσουν μαζί τους για το μουσείο και τις συλλογές του.

Κατά τη διάρκεια των  δύο αυτών συναντήσεων οι συμμετέχοντες μυήθηκαν στην λογική και χρήση της Βικιπαίδειας και στη μεθοδολογία συγγραφής λημμάτων σε αυτή.

Οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να συγγράψουν νέα λήμματα ή να επιμεληθούν παλαιότερα κάτω από την καθοδήγηση των Βικιπαιδιστών και της ομάδας της PostScriptum που συντονίζει την ανάλογη δράση Wikipedian in Residence για τις συλλογές του Ιδρύματος.

Περισσότερα εδώ